Fill 1 Fill 1

Vrij zijn in Twente

Group 10 8 december 2022

Op 7 december  is de nieuwe visie Vrijetijdseconomie Twente 2030 gelanceerd. Onder de nieuwe slogan “Vrij zijn in Twente” zet Twente Marketing de komende jaren in op het ontsluiten van verhaallijnen over de Tubanti en Textiel & IJzeren Eeuw. Naast bezoekers komt de focus ook meer te liggen op  bewoners. De vrijetijdssector levert namelijk een belangrijke bijdrage in het verhogen van het Bruto Twents Geluk.

 

De kracht van Tukker-zijn

Twente Marketing en ondernemers in de vrijetijdssector geloven in de kracht van het Tukker-zijn. Twents verantwoordelijkheidsgevoel en saamhorigheid zorgen ervoor dat dingen voor elkaar komen. Door de eigenzinnigheid van Tukkers zijn ze vrij van de mening van anderen en kunnen ze zichzelf zijn. Dit komt ergens vandaan. Door de verhalen over Tubanti en Textiel & IJzeren Eeuw te vertellen en te beleven krijgt het Tukkerschap wortels. Zo is het koepeltje op de Tankenberg in De Lutte één van die plekken waar belangrijke momenten uit ons verleden zich hebben afgespeeld. Door dit soort plekken met elkaar te verbinden wordt er gewerkt aan een aantrekkelijk nieuw vrijetijdsproduct, voor zowel inwoners als bezoekers aan Twente. 

Bewust groeien en focus verleggen

Nieuw vrijetijds-aanbod moet bijdragen aan Tukker trots, maar ook de jongere doelgroep weten aan te trekken. Door de focus te leggen op “Millennials”, 25-40 jarigen, kiest Twente Marketing voor bewuste groei. Deze doelgroep voegt niet alleen economische waarde toe, maar heeft ook een positieve impact op het leef -en vestigingsklimaat van Twente. Een belangrijke pijler voor een toekomstbestendig Twente. Tegelijkertijd is en blijft de regio een aantrekkelijke vakantiebestemming voor 55+ bezoekers.

Samenwerken aan Bruto Twents Geluk

De vrijetijdseconomie maakt onderdeel uit van de integrale benadering voor een toekomstbestendige economie van Twente. De sector is een belangrijk middel dat bijdraagt aan grote Twentse opgaven beschreven in het strategieplan van Twente Board. Zoals het aantrekken van nieuw talent en het creëren van een aantrekkelijk leef- en vestigingsklimaat. De vrijetijdseconomie heeft directe impact op het leefklimaat van Twente en is een belangrijk middel om, door de bezoeker als katalysator in te zetten, het Bruto Twents Geluk van de (toekomstige) inwoner te verhogen.

Meer informatie over de nieuwe vrijetijdsvisie “Vrij zijn in Twente”? Bekijk www.twentemarketing.com.

Meer informatie
Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met; Evelien Meijer, Gebiedsmanager Twente Marketing: T 06-24338550 / 085-6204307

Wellicht ook interessant

Nieuws
Vijftig landelijke eventmanagers op site-visit in Zwolle en regio
Nieuws
Beweeg- en Beleefkaart voor bewoners en bezoekers
Contact
Fill 1