Fill 1 Fill 1

Vrijetijdsondernemers in IJsseldelta laten de regio (op)bloeien

Group 10 20 juli 2023

In september 2023 start opnieuw de cursus Gastheer van het Landschap IJsseldelta. Deze cursus waar maximaal 25 horeca- of recreatieondernemers in de IJsseldelta tussen Zwolle, Zwartsluis en Kampen aan mee kunnen doen is meer dan een cursus alleen. De ondernemers leren meer over de prachtige IJsseldelta en gaan aan de slag met een unieke ervaring meegeven aan de gasten.

Cursus helpt IJsseldelta op te bloeien als toeristische bestemming
Het op maat gemaakt programma voor de vrijetijdsondernemer zorgt ervoor dat ondernemers ondergedompeld worden in de ontstaansgeschiedenis & cultuurhistorie van de IJsseldelta, bijzondere flora en fauna en het landschap leren ‘lezen’. ‘Dat leren ‘lezen’ blijkt in de praktijk soms best nog lastig. Des te leuker als het kwartje landt. Dan merk je echt dat ondernemers het kunnen doorvertellen!’ aldus trainer Lilian Dieben, IVN Natuureducatie.

Ook toeristische en recreatieve ontwikkelingen en hoe natuur & cultuur beleefbaar gemaakt kan worden komen aan bod. Met de cursus bouwen de ondernemers een netwerk op en gaan aan de slag met natuur-/cultuurbeleving vanaf de voordeur. Met elkaar bouwen de ondernemers kennis & netwerk uit en helpen de IJsseldelta bloeien als een toeristische bestemming.

Enthousiaste ondernemers
‘De ondernemers die meedoen, zijn tijdens en achteraf altijd heel enthousiast. Ze hebben veel geleerd, maar ook veel ervaren. Door te ervaren kunnen ze later zelf ook het verhaal van het gebied doorvertellen.’ aldus trainer Lilian Dieben van IVN Natuureducatie. Gastvrouw Simone Koggel, Erve Vechtdal – Koe Safari heeft meegedaan aan de cursus in het Vechtdal. Ook zij is enorm enthousiast over de cursus. ‘Wat fijn dat ik heb mee kunnen doen aan deze cursus! Het Vechtdal is zo enorm inspirerend. Ik heb er zoveel meer uit kunnen halen dan ik vooraf had kunnen bedenken. Een leerzaam natuurlijk cadeau voor mezelf en mijn onderneming!’.

Ondernemers kunnen zich nog aanmelden!
De cursus van 4 middagen en een terugkomdag start op 26 september 2023 en kost € 150,- per persoon. Aanmelden kan nog via: https://www.ivn.nl/provincies/overijssel/word-jij-gastheer-vrouw-van-het-landschap-ijsseldelta/.

De cursus wordt uitgevoerd door IVN Overijssel in samenwerking met IJsseldelta Marketing en andere lokale organisaties. Mede mogelijk gemaakt door Gastvrij Overijssel, gemeente Zwolle, gemeente Zwartewaterland en gemeente Kampen. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Lilian Dieben, l.dieben@ivn.nl of 06-57446750.

Wellicht ook interessant

Nieuws
MarketingOost presenteert jaarverslag 2023
Nieuws
Instameet 24 mei: exclusieve kijk op Zwolle door ogen van 12 landelijke titels
Contact
Fill 1