Fill 1 Fill 1

Zwartsluis beleeft derde lustrum van de Nationale Sleepbootdagen

Group 10 13 mei 2022

Zwartsluis maakt zich op voor de 15e editie van de Nationale Sleepbootdagen op 26, 27 en 28 mei in het centrum van Zwartsluis. Het meest sfeervolle maritieme evenement van Oost-Nederland staat opnieuw bol van de hoogtepunten. Dat varieert van SluisPop tot de verlichte avondvaart en van de Nacht van Zwartsluis tot activiteiten op het water.

De sleepboten en opduwers zorgen tijdens de Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis voor een prachtige aanblik op het water en langs de Handelskade en Havendijk. Tijdens dit derde lustrum van het evenement in Zwartsluis meren zo’n 200 sleepboten en opduwers af in het Zwartewaterdorp. Maar ook op de kaden van en in het dorp zelf is drie dagen lang van alles te beleven. Er is een afwisselend omlijstend programma samengesteld. Met ingrediënten voor jong en oud. Bijzonder aspect is dat alles gratis is.
Opening met 200 sleepboten en groot openingsconcert
De festiviteiten op de wal beginnen donderdag meteen al bij de opening. Deze staat in 2022 niet alleen in het teken van de sleepboten en opduwers, maar ook in het teken van het eeuwfeest van de plaatselijke muziekvereniging Voorwaarts. De opening zal geheel in het teken van deze jarige vereniging staan. Na de officiële openingswoorden vanaf het water volgt een groots opgezet openingsconcert door de jarige vereniging.
SluisPop met verlichte avondvaart
Het is de opmaat van een Hemelvaartsdag vol activiteiten. Om 14.00 uur wordt het startsein gegeven voor de traditionele damsimultaan. Even later maakt Zwartsluis zich op voor het voorprogramma van SluisPop, met in het hoofdprogramma de formatie Fragment. Deze band is sinds jaar en dag een hit op vele festivals en in vele feesttenten. In de avonduren begint, zodra de schemer invalt, de avondvaart en ook daarbij horen/vinden muzikale optredens plaats.
Jeugddag, Nacht van Zwartsluis en braderie
Ook op vrijdag en zaterdag is er volop beleving aan de wal. Met op vrijdag de jeugddag, waarin onder meer muziek en dans van de band Energy X. Ook is er, zoals op alle dagen, een demonstratie met modelopduwers. De Nacht van Zwartsluis begint vrijdag om 21.00 uur en gaat door tot in de kleine uurtjes. Bij de lokale horecagelegenheden brengen meerdere bands dan vanaf verschillende podia een groots opgezet muziekprogramma. Zaterdag is de ‘braderiedag’. Als vanouds een gezellige en drukke dag met een braderie door het hele centrum van Zwartsluis en opnieuw muzikale optredens.
Voor het actuele programmaoverzicht: www.sleepbootdagen.com.

Wellicht ook interessant

Nieuws
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
Nieuws
Trotse inwoners spreken zich uit: Toerisme belangrijk, maar met oog voor leefbaarheid!
Contact
Fill 1