Fill 1 Fill 1

5 redenen waarom de vrijetijdseconomie een prominente plek verdient in ieder gemeentelijk coalitieakkoord

Group 10 6 december 2021

Met de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 in zicht is MarketingOost voorvechter voor een vaste plek van de vrijetijdseconomie in het coalitieakkoord van iedere Overijsselse gemeente. Om deze visie kracht bij te zetten schreef de destinatiemanagementorganisatie van Overijssel een visiedocument met daarin 5 redenen waarom.

Steeds meer gemeenten ervaren de laatste jaren de toegevoegde waarde van de vrijetijdseconomie. Ze zien dat de sector een economische motor is voor de regio, en dat deze de welvaart van inwoners en de leefbaarheid van hun omgeving positief beïnvloedt. “Als dé destinatiemanagementorganisatie (DMO) van Overijssel zijn we blij met deze ontwikkeling. Maar we zien ook dat er nog veel werk is te verzetten,” aldus Quirine ter Haar, stakeholdermanager bij MarketingOost. “Met de formulering van onze 5 redenen waarom de VTE een prominenten plek verdient in het coalitieakkoord geven we onze visie op het belang van het ontwikkelen van integraal beleid op het gebied van recreatie en toerisme op regionaal en lokaal niveau.”

Nationaal Toerisme Transitieplan

Het opstellen van het visiedocument staat niet op zich zelf. Eind oktober riepen MarketingOost en veertien andere destinatiemanagementorganisaties de Tweede Kamer op toerisme een volledige plek te geven in beleid. Hiertoe overhandigden zij de vaste Kamercommissie van EZK het Nationaal Toerisme Transitieplan. In het voorstel pleiten de toeristische organisaties voor ondersteuning bij het herstel van de sector na corona en voor een vernieuwing van de Nederlandse bezoekerseconomie. In haar visiedocument maakt MarketingOost een vertaling van dit plan naar regionale en lokale ontwikkelingen en aandachtspunten. Ter Haar: “Wij hopen dat gemeenteraadsleden onze argumenten oppakken, zodat we samen kunnen werken aan Overijssel op de kaart te zetten als aantrekkelijke bestemming, waarin economie en leefbaarheid met elkaar in balans zijn.”

Bekijk hier het visiedocument!

Wellicht ook interessant

Nieuws
Twente Marketing wint prestigieuze content prijs in Amsterdam
Nieuws
Hanzejaar 2023 sluit af met creatief lichtprojectiefestival ‘Kleur de Hanze’
Contact
Fill 1