Cultuurgids voor musea in Veluwse Hanzesteden

Cultuurgids voor musea in Veluwse Hanzesteden

Elf musea uit Elburg, Harderwijk en Hattem hebben de cultuurgids ‘Hanzesteden op de Veluwe’ uitgebracht. Het handzame boekwerk biedt bezoekers inspiratie voor een bezoek aan een of meerdere musea in de drie Veluwse Hanzesteden. De gids is in samenwerking met Hanzesteden Marketing ontwikkeld en maakt onderdeel uit van het actieplan ‘Veluwe op 1’.

 In de afgelopen weken zijn de musea in Elburg, Harderwijk en Hattem heropend voor publiek, met inachtneming van de landelijke maatregelen rondom Covid-19. Volgens Wilma Seijbel, directeur van het Nationaal Orgelmuseum in Elburg, neemt het bezoek geleidelijk aan weer toe: “We zien steeds meer toeristen onze binnenstad bezoeken, ook uit België en Duitsland. Door de coronamaatregelen is de capaciteit van ons museum beperkt, maar we zijn blij om te zien dat het aantal bezoekers weer toeneemt.”

 Cadeautje
In de cultuurgids staan elf locaties genoemd, verdeeld over de drie steden. De gids is gratis verkrijgbaar bij de deelnemende musea en de Tourist Info’s. Naast aandacht voor de musea is het boekje bedoeld om bezoekers te verleiden meerdere steden te bezoeken. Bij bezoek aan ieder museum ontvangt de bezoeker een stempel. Bij vijf stempels ontvangt de bezoeker een Hanzecadeautje. Daphne Kampman-Maas, directeur van het Voerman Museum Hattem: “Zeker in deze tijd kunnen de musea een opsteker gebruiken. Met deze gids staan de musea extra in de schijnwerpers en kunnen we onze gasten stimuleren ook de andere musea te bezoeken. Er is zoveel moois te zien!”

 Veluwe op 1
De Cultuurgids is een initiatief van Hanzesteden Marketing en is mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het actieplan ‘Veluwe op 1’. Vanuit deze agenda werken partners aan een nóg betere beleving van de Veluwe en de bijbehorende Hanzesteden.
    
De elf musea die onderdeel uitmaken van de cultuurgids zijn: Voerman Museum, Anton Pieck Museum, Bakkerijmuseum (Hattem), Museum Elburg, Nationaal Orgelmuseum, Museum Sjoel, De Groene Kruidhof, Museumsmederij De Hoefhamer (Elburg), Stadsmuseum Harderwijk, Palingmuseum en Marius van Dokkum Museum (Harderwijk).

Publicatiedatum: donderdag 9 juli 2020