Eerste kasteelwandelroute speciaal voor Duitse bezoekers

Eerste kasteelwandelroute speciaal voor Duitse bezoekers

Vandaag wordt de eerste kastelenwandelroute voor buitenlandse bezoekers uitgebracht. Deze route is onderdeel van de campagne ‘Kastelen- en Buitenplaatsen’, waarmee NBTC Holland Marketing samen met partners, waaronder MarketingOost, de mooiste en aantrekkelijkste kasteel- en buitenplaatsmusea van Nederland op de kaart zet. De eerste wandelroute is uitgezet rondom Kasteel Twickel in Twente, Overijssel.  

 Nederlandse Kastelen & Buitenplaatsen

De nieuwe kastelenwandelroute Twickel is onderdeel van de Kastelen- en Buitenplaatsenlijn, waarmee verschillende historische landhuizen in Nederland met elkaar worden verbonden. Nederland telt meer dan 700 kastelen en buitenplaatsen, van verdedigingsburchten tot luxueuze landhuizen. Deze typisch Nederlandse historische huizen en tuinen zijn veelal door 17e- en 18e-eeuwse kooplieden en adel ontwikkeld en bewoond. NBTC zet samen met partners in de verhaallijn Kastelen en Buitenplaatsen de mooiste musea, hotels, gebieden en fiets- en wandelroutes internationaal in de schijnwerpers.

 Focus op Duits toerisme

Met de kastelenwandelroute richten NBTC en partners zich met name op Duitse bezoekers. Dit is voor Nederland de grootste markt als het gaat om internationaal toerisme. In 2016 bezochten ruim 4,6 miljoen Duitsers voor een vakantie ons land en daarmee staat Duitsland op de eerste plaats in de top-10 van herkomstmarkten.

 Twente, Landgoed van Nederland

In Twente vind je prachtige kastelen en landgoederen. Volg een rondleiding en ontdek de geheimen van de verschillende landgoederen. Geniet in alle rust van het afwisselende landschap met een heerlijke picknick bij Landgoed Twickel of maak een heerlijke wandeling door de tuinen! Meer info: Visit Twente Kastelen en Landgoederen

 Klik voor meer informatie over de kastelenwandeling op Landgoed Twickel 

Publicatiedatum: maandag 23 oktober 2017