Geslaagde Fiets- en Wandelbeurs in de RAI

Geslaagde Fiets- en Wandelbeurs in de RAI

Een gezellige drukte kenmerkte dit weekend de elfde Fiets- en Wandelbeurs in Amsterdam RAI. Het evenement trok in totaal 18.950 enthousiaste fiets- en wandelliefhebbers. Opvallend was de grote belangstelling voor bestemmingen in Nederland, zo meldt de organisatie van het evenement.  
Overijssel, dé fiets- en wandelprovincie van Nederland, was uiteraard ook van de partij.

Dit cijfer is vergelijkbaar met de bezoekersaantallen van voorgaande jaren. Na vele jaren in het Holland Complex, sloeg de beurs dit keer de tenten op in Hal 1 en Hal 2 van het Europa Complex van de RAI. Bij zowel bezoekers als exposanten viel de grote en lichte Europahal, die onlangs de status van Rijksmonument kreeg, in de smaak.

Fiets- en wandelprovincie van Nederland

MarketingOost en Twents Bureau voor Toerisme waren uiteraard ook van de partij. Samen vertegenwoordigden zij dé fiets- en wandelprovincie van Nederland. In 2013 werd Overijssel uitgeroepen tot fietsprovincie van Nederland en in mei 2014 werd Zwolle verkozen tot fietsstad van Nederland. De afgelopen jaren zijn de Overijsselse gemeenten Ommen, Rijssen-Holten en Tubbergen uitegroepen tot wandelgemeente van Nederland. De duizenden kilometers aan wandel- en fietsnetwerk maken dat  de provincie bij uitstek geschikt is voor een meerdaagse fiets- of wandelvakantie.

 

Publicatiedatum: maandag 2 februari 2015