Internationale erkenning voor campagnes MarketingOost

Internationale erkenning voor campagnes MarketingOost

Liesje22 en Familie Flamingo maken kans op Lovie Awards

 ‘Cowfluencer’ Liesje22 en de Familie Flamingo maken kans op de prestigieuze Lovie Awards. Dat zijn onderscheidingen voor ‘het beste van het Europese internet’. MarketingOost zette de koe en de roze vogels dit voorjaar in tijdens campagnes, ontwikkeld in samenwerking met Lemon Scented Tea. Ze brachten de schoonheid van Overijssel geheel coronaproof bij een groot publiek onder de aandacht.

 Normaal gesproken zet MarketingOost vaak bekende influencers in die vertellen over hun liefde voor de provincie. In de periode dat iedereen zoveel mogelijk thuis moest blijven, was dat niet mogelijk. Toen werd Liesje22 letterlijk van stal gehaald. Zij reisde de regio Twente door en de foto’s op social media trokken wereldwijd de aandacht. Beelden van de fotogenieke koe zijn bijna 1,5 miljoen keer bekeken. Een landelijke radiozender interviewde boer Jos Knoef, waar Liesje22 op stal staat. Ook haalde de koe veel kranten en websites.

 In hetzelfde coronavoorjaar sprong MarketingOost in op vier flamingo’s die bij Zwolle neerstreken in de IJssel. De niet-alledaagse gasten pasten uitstekend bij de campagne Overijssel. Overheerlijk On-Nederlands. Daarin laat MarketingOost zien hoe bijzonder Overijssel is. “Ons gebied heeft een eigen cultuur, waardoor een bezoek voelt als een buitenlandse vakantie. Daarin past het verhaal van de flamingo’s perfect. Wij ontwikkelden daarom Instagram verhaaltjes over de Familie Flamingo waarmee we mensen wilden opvrolijken”, vertelt Alice Voorhorst, Manager Branding van MarketingOost.    Ze is blij dat beide opvallende campagnes ook over de grens in de smaak vallen. “Op deze manier komt Overijssel nog een keer extra in beeld. Bovendien is het een mooie erkenning voor ons werk. Wij hebben een campagne bedacht die past binnen de huidige tijdsgeest. Natuurlijk zijn we heel trots op deze nominaties.”

Twee keer kans op een Lovie Award

 Beide campagnes, die zijn gemaakt in samenwerking met Lemon Scented Tea, maken twee keer kans op een Lovie Award. Dat is het Europese zusje van de bekende Webby Awards. Liesje22 is genomineerd in de categorie “Viral Advertising” en de Familie Flamingo in de ctageorie “Best Use of Stories”. Zowel voor de juryprijs als voor de publieksprijs komen Liesje22 en Familie Flamingo in aanmerking. De publieksprijs gaat naar de inzending met de meeste stemmen. Wie de Overijsselse reclamedieren wil steunen, kan stemmen tot en met donderdag 29 oktober:

Voor  campagne   Liesje22:  Stem hier

 Voor campagne   Familie Flamingo: Stem hier

Publicatiedatum: maandag 26 oktober 2020