Nederland easy going en gastvrij vakantieland

Buitenlandse toeristen zijn overwegend positief over Nederlanders en Nederland als vakantieland. Over het algemeen wordt Nederland gezien als een easy going en gastvrij vakantieland. Nederlanders worden gezien als tolerant, open, vriendelijk en gastvrij. Dit blijkt uit het Holland Imago Onderzoek dat het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) eind 2012 heeft uitgevoerd in de dertien belangrijkste herkomstlanden van buitenlandse toeristen. 

Nederland vakantieland

Naast een easy going en gastvrij vakantieland wordt Nederland ook gezien als goed bereikbaar en een ideaal land voor korte vakanties. De bekende en diepgewortelde Hollandse iconen zoals tulpen, molens en kaas zijn nog steeds de eerste associaties die Nederland oproept. Het landschap, Amsterdam en ‘Nederland fietsland’ worden genoemd als meest positieve kenmerken van ons land. Als negatieve kenmerken van ons land worden drugs en prostitutie genoemd. Daarnaast is de beeldvorming van het culinaire aanbod en de prijs- kwaliteitverhouding in de horeca minder positief.

Aantrekkelijkheid onder druk

Ondanks het overwegend positieve beeld over Nederland en de Nederlanders, daalt de aantrekkelijkheid van ons land als vakantiebestemming vergeleken met vier jaar geleden. Conrad van Tiggelen, marketing directeur: “De concurrentie voor de bestemming Nederland is groot en groeiende. Steeds meer landen werken actief aan positieve beeldvorming en strijden om de bestedingen van internationale gasten. Het is daarom van belang om te investeren in de marketing van ons land. Het Holland Imago Onderzoek biedt handvatten om onze marketingactiviteiten verder aan te scherpen. Zo zien we bijvoorbeeld een groot verschil tussen perceptie en werkelijkheid als het gaat om ons culinaire imago. Samen met branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland zijn we in een vergevorderd stadium voor een campagne ter verbetering van ons imago op culinair gebied.”

Bekijk hier de infographic

Publicatiedatum: dinsdag 5 februari 2013