Tien bijzondere plekken langs de Vecht gerealiseerd

Tien bijzondere plekken langs de Vecht gerealiseerd

Ruimte voor de Vecht en Vechtdal Marketing lanceren tien bijzondere plekken langs de Overijsselse Vecht, waar je leuke activiteiten kunt doen maar waar je ook in alle rust kunt genieten van het diverse landschap. Elke plek vertelt zijn eigen verhaal en biedt een bijzondere beleving. De plekken zijn: Grensmeander, Vechtpark Hardenberg, Rheezermaten & Distelbelt, Junne & Junner Koeland, Waterfront Ommen, Stuw Vilsteren, De Stokte, Waterfront Dalfsen, Noaberschap Vechterweerd en Poort van Zwolle.

 Tien beleefplekken vanuit Tien Torenplan

Het Tien Torenplan is een initiatief vanuit de netwerkorganisatie ‘Ruimte voor de Vecht’. Binnen deze organisatie werken 13 partners in het Vechtdal samen om de Overijsselse Vecht veilig te houden en het wonen, werken en recreëren in het Vechtdal aantrekkelijker te maken. De drie uitgangspunten van het project zijn: maak de Vecht manifest, organiseer de bezoekersstromen en heb aandacht voor ruimtelijke kwaliteit. Uiteindelijk is een tiental ‘topplekken’ ontwikkeld om de identiteit van het Vechtdal te beleven. Op www.vechtdaloverijssel.nl/10-bijzondere-plekken staan ze beschreven. Ontdek het uitkijkplatform Horizont bij de Grensmeander met uitzicht op het Kunstwegen kunstwerk Wortlos of het Vechtpark, een waar outdoor walhalla. Ommen en Dalfsen worden nog aantrekkelijker door hun nieuw ontwikkelde waterfront en voor een unieke waterbeleving moet men zijn bij de nieuwe sluizen van Junne en Mariënberg of bij noaberschap Vechterweerd waar waterschap, boeren en burgers vertellen over de uniciteit van de plek.

 Rust & Ruimte in het Vechtdal

Veel mensen kozen er in de afgelopen periode voor om fietsend, wandelend of varend het veelzijdige Vechtdal te verkennen. Ook in de komende periode laten we, via promotie van de beleefplekken, zien dat je in het Vechtdal (in je achtertuin) moet zijn om rust en ruimte te ervaren. Hier kun je nog écht genieten van het “alle tijd” gevoel; genieten van de buitenlucht, de rust, de natuur en de Vecht.

 Inspiratie en uitingen

Dit najaar en volgend voorjaar worden de plekken inclusief beleeftips online in de spotlights gezet door middel van aansprekende filmpjes. Ook is er een beleefkaart gemaakt; de 2e druk is binnenkort bij de Anjerpunten verkrijgbaar. Afgelopen maand is het landelijk fietsmagazine Fietsactief uitgekomen. Hier zit een prachtige bewaarspecial Salland-Vechtdal bij, waarin een deel van de Vechtdalroute is uitgelicht met een beschrijving van een aantal beleefplekken. Dit bewaarexemplaar biedt inspiratie voor de lange termijn en is bezorgd bij betrokken ondernemers en tourist info’s in beide regio’s en gratis verkrijgbaar voor iedere fiets- en regioliefhebber.

Publicatiedatum: woensdag 30 september 2020