Weerribben-Wieden niet verkozen tot mooiste natuurgebied van Nederland

Weerribben-Wieden niet verkozen tot mooiste natuurgebied van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is niet gekozen tot mooiste natuurgebied van Nederland. Dat heeft staatssecretaris Martijn van Dam maandagavond 31 oktober bij ‘De wereld draait door’ bekendgemaakt. Van 10 tot en met 31 oktober kon heel Nederland stemmen op zijn of haar favoriete natuurgebied. De drie winnende natuurgebieden zijn het Waddengebied, de Veluwe en Hollandse Duinen. De wildcard gaat naar het Deltagebied Biesbosch-Haringvliet.

Ondanks de uitslag kijkt Janet Visser, programmamanager transitie Nationaal Park Weerribben-Wieden, tevreden terug: “Deze verkiezing was een mooie gelegenheid om met Nederland de schoonheid van dit gebied te delen. We hebben op een positieve manier kunnen laten zien wat er allemaal te beleven is in Weerribben-Wieden en enorm veel complimenten ontvangen van binnen en buiten het gebied.”

Publiekscampagne ‘de uitdaging’
De afgelopen weken is actief campagne gevoerd. Zo zijn er vier filmpjes gemaakt waarbij inwoners en ambassadeurs van Nationaal Park Weerribben-Wieden ‘de uitdaging’ met elkaar zijn aangegaan. In de filmpjes zijn de karakteristieke kenmerken van het gebied naar voren gekomen zoals het trilveen, streekproducten, de karakteristieke stadjes en cultuurhistorie. De campagne is een succesvolle samenwerking geweest tussen ondernemers  en ambassadeurs uit het gebied, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, MarketingOost en provincie Overijssel.

Nieuwe stijl
Hoewel Weerribben-Wieden de landelijke prijs van € 300.000,- misloopt, is de transitie van het Nationaal Park in volle gang. Visser: “We werken verder aan een Nationaal Park nieuwe stijl; we gaan met onze plannen het Nationaal Park en de omgeving versterken. Zo gaan we onder meer verder met het ontwerpen van de toegangspoorten en de verdere ontwikkeling en invoering van het merk Weerribben-Wieden.”

Publicatiedatum: dinsdag 1 november 2016