Zwolle scoort steeds beter bij bezoekers

Zwolle scoort steeds beter bij bezoekers

Zwolle doet het goed bij bezoekers. Tegen de landelijke trend in is het aantal bezoekers aan de Overijsselse hoofdstad het afgelopen jaar gestegen. Inmiddels is Zwolle, waar op 27 april Koningsdag wordt gevierd in aanwezigheid van de Koning en de Koningin, achtste op de lijst van bestbezochte steden van Nederland. De stad passeert daarmee een stad als Groningen. Zwolle scoort bovengemiddeld waar het gaat om het culturele en culinaire aanbod.

Ook waar het gaat om het totale aantal bezoeken stijgt Zwolle op de landelijke lijst. Maastricht, Breda en Arnhem zijn daarbij gepasseerd en de Overijsselse hoofdstad neemt ook op deze lijst nu eveneens een achtste plaats in.

Horeca
Zwolle doet het goed als horecastad. Het aantal restaurantbezoeken voor lunch of diner steeg en ook de vele terrassen in de pleinenstad zagen de bezoekersaantallen stijgen. Museumbezoek is ook steeds vaker een reden om de Overijsselse hoofdstad te bezoeken. Bezoekers van het historische centrum van de Hanzestad waarderen de bereikbaarheid van Zwolle en de parkeermogelijkheden.

Samen
Zwolle blijft werk maken van de mogelijkheden voor een aantrekkelijk verblijf in de stad. Gemeente, Zwolle Marketing en betrokken partners in de stad en de regio zetten zich daar gezamenlijk voor in. In de onlangs vastgestelde Visie Binnenstad zijn het verder verbeteren van de bereikbaarheid, de diversiteit van het winkelaanbod en het benutten van de historische binnenstad speerpunten.

Meer over Zwolle op www.hanzestadzwolle.nl

Publicatiedatum: dinsdag 26 april 2016