Bibliotheek

Festivalonderzoek Overijssel

Festivalonderzoek Overijssel

Publicatiedatum donderdag 1 oktober 2009
Regio(s) Overijssel
Auteur(s) NBTC-NIPO Research

bekijk / download deze publicatie >

Beknopte samenvatting

In 2009 worden er diverse festivals in de provincie Overijssel gehouden. Een straatonderzoek tijdens vier festivals heeft tot doel een beter beeld te schetsen van de bezoekers en de waardering die deze geven aan de festivals. Het onderzoek heeft plaatsgevonden tijdens onderstaande festivals:

  • KUNSTen op straat
  • Festival Zwart
  • Deventer op Stelten
  • GrensWerk

Om de festivals onder de aandacht te brengen is er een landelijke campagne gestart op radio, TV en print-media, genaamd ‘Beeld van Overijssel’. De derde doelstelling van het onderzoek is de bekendheid van de promotiecampagne te meten onder de festivalbezoekers.

De hoofdstukken van het rapport zijn ingedeeld naar de drie doelstellingen van het onderzoek. Hoofdstuk 1 gaat in op het bezoekgedrag en de waardering van/aan de festivals. Het bezoekmotief, tevredenheid, loyaliteit en bestedingen zullen onder andere besproken worden. Hoofdstuk 2 gaat in op de bekendheid van de campagne ‘Beeld van Overijssel’, hoofdstuk 3 behandelt het profiel van de bezoekers. Als laatste zijn tabellen van het onderzoek toegevoegd, uitgesplitst naar een aantal achtergrondkenmerken van de bezoekers.


Voor meer informatie over deze publicatie kunt u contact opnemen met Annemiek Riefel of Cindy Gelderman.

 

 

 

 

bekijk / download deze publicatie >