IJsseldelta

IJsseldelta

Ontdek Nederland in het klein!

De IJsseldelta, Nederland in het klein. In de IJsseldelta (het gebied tussen Zwolle, Kampen en Zwartsluis) vind je de unieke combinatie van drie historische Hanzesteden (Zwolle, Kampen en Hasselt), het mooiste vaargebied van Nederland (eeuwenoude rivieren IJssel en Zwartewater) èn de afwisselende natuur van het Nationaal Landschap IJsseldelta waar je nog steeds overblijfselen ziet van het gevecht met het water. In de IJsseldelta liggen bijna alle havens op loopafstand van het centrum. Je loopt dus zo van je bootje het oude stadscentrum in!

In de IJsseldelta vind je een unieke combinatie van cultuur, water en natuur binnen een straal van 30 kilometer. Ontdek de eeuwenoude Hanzegeschiedenis in combinatie met varen, fietsen en wandelen.

Samen met de ondernemers, evenementenorganisatoren en overheden in het gebied werken we aan het gezamenlijk uitlichten van vier grote evenementen in de IJsseldelta. Hiermee bereiken we dat er meer bezoekers naar de IJsseldelta komen, die zorgen voor meer bestedingen. Zo draagt IJsseldelta Marketing bij aan een duurzame ontwikkeling van de lokale economie. 

Feiten & Cijfers van de IJsseldelta