Fill 1 Fill 1

“Met het juiste aanbod geven we het gebied een impuls”

Group 10 20 augustus 2021

“Bij de promotie van een regio vertel je het verhaal van een gebied. Als het aanbod vervolgens niet aansluit bij de verwachtingen van de gasten, heeft dat grote gevolgen. Uiteindelijk komen dan minder bezoekers, dalen de bestedingen en verdwijnen banen”, vertelt Thea Paassen. De gebiedsadviseur IJsseldelta vertelt over het belang van aanbodontwikkeling en de cruciale rol die MarketingOost daarin speelt. Ze geeft haar eigen regio als voorbeeld.

“De IJsseldelta is een gebied vol water. Dat kenmerk gebruiken we natuurlijk bij de promotie. We vertellen dat je hier op allerlei manieren kunt genieten van het water. Dat beeld moet kloppen met wat de gast verwacht als hij de regio uiteindelijk bezoekt. Als MarketingOost weten we heel goed wat er speelt in het gebied en waaraan bezoekers behoefte hebben. Daarmee brengen we kansen in beeld. We kregen bijvoorbeeld van meerdere kanten signalen dat bezoekers de beleving van het water missen. Langs het water zijn veel havens, maar vrij weinig mogelijkheden om een bootje te huren.

 Zoeken naar kansen

Daarom organiseerden wij een bijeenkomst waarvoor we overheden, ondernemers en relevante organisaties uitnodigden. We toonden heel simpel een kaart van ons gebied en zochten naar kansen om de infrastructuur rond het water te verbeteren. Ook nodigden we waterrecreatiegoeroe Rob Vrolijks uit. Hij vertelde over trends en behoeftes van de consument. Die bijeenkomsten leverden hele waardevolle informatie op waarmee we verder konden.

Haalbaarheid in kaart

Daarna onderzochten we de haalbaarheid van alle geopperde plannen. Dankzij een ontwikkelsubsidie van Europa, de provincie en de gemeente Kampen kwamen we stappen verder in het proces. Toen nodigden we opnieuw alle betrokken partijen uit. Uit die gesprekken zijn hele concrete projecten ontstaan die het aanbod in de regio versterken. Bezoekers én bewoners kunnen bijvoorbeeld straks met een watertaxi de IJssel verkennen, nieuwe aanlegsteigers maken het achterland bereikbaar en we verbeteren de (verblijfs)faciliteiten.

Regisseur van het gebied

Dit project ‘Waterrecreatie IJsseldelta’ vind ik een mooi voorbeeld van de rol van MarketingOost. Met onze kennis en expertise zijn we een soort van regisseur in een gebied. Als je nieuwe ontwikkelingen in de recreatiesector tot stand wilt brengen, heb je elkaar keihard nodig. MarketingOost speelt daarbij een verbindende rol en blijft projecten aanjagen. Bovendien ontwikkelen we samen met ondernemers arrangementen en brengen we een gebied met regiomarketing voortdurend onder de aandacht van bezoekers. Uiteindelijk geven we een regio daarmee echt een impuls.”

Thea Paassen is gebiedsadviseur IJsseldelta bij MarketingOost

Wellicht ook interessant

Nieuws
Rick Brink onthult grootste toegankelijke vakantiepark van Europa
Nieuws
Zwolle bruist tijdens 24 uur Hanze
Contact
Fill 1